skip to Main Content
Vår Resa Mot Talang 2020 – Del 2 – Första Uppträdet

Vår resa mot Talang 2020 – Del 2 – Första Uppträdet

(for English see below)

När vi kom hem förra sommaren efter 5 månader på resande fot var det dax för skolavslutning och vi fick chansen att för först gången stå på scen alla fyra som ”The Flying family”! Det är alltid ett stort steg att gå från träning till show med publik. -Hur kommer Hugo och Hannes reagera inför publik? Vilken respons kommer vi få från publiken? Detta var nytt för oss alla men samtidigt skulle det bli så kul! Det kändes väldigt bra att börja med ett litet lokalt event.

Det blev så tyst när vi började akten men redan efter första tricket hörde vi publikens applåder. Hugo och Hannes gjorde ett fantastiskt jobb och det verkligen lyste om dem. Så underbart att se! När musiken tystnade  kände och hörde vi jublet från publiken och vi såg alla tårfyllda ögon. Vilken  lättnad och glädje! Att få beröra så många var och är helt magiskt och vi kände alla fyra att detta måste vi fortsätta med!!! Hugo och Hannes var så stolta och det betydde jätte mycket för mig och Jimmy. Vi har varit lite försiktiga innan för att dra in Hugo och Hannes i vår dröm, de kanske inte alls vill och de måste få göra sina egna grejer men det kändes verkligen som om de njöt av varje sekund! Självklart är det mycket träning som ibland är jätte kul men ibland svår och jobbig också. Vi vill  ge dem möjligheten att lära sig det vi fått chansen att lära och uppleva denna underbara känsla som vi  får när vi går ut på scen.

Ja både Hugo och Hannes undrade, -När ska vi uppträda tillsammans igen!?

Det är så mycket roligare och enklare att kämpa och träna när vi har ett mål, ett uppträde att se fram emot och det var då som Jimmy kläckte idéen med Talang! Jag och Jimmy var med 2008 och där var många duktiga barn med. Detta kunde kanske vara ett roligt mål att kämpa för, träna inför och växa med. Inte hade vi en aning om vilken otroligt spännande resa och äventyr som nu väntade oss…hjälp!!

Talang blev verkligen en enorm morot till att börja träna ”på riktigt” tillsammans. Vi insåg bara att det fanns några problem som måste lösas nu när vi var på hemmaplan och båda barnen började skola och alla fritidsaktiviteter. Det första och största problemet: Var ska vi träna? Det andra var När? För redan nu är dagarna och veckorna fulla så vi insåg att platsen vi ska träna på måste ligga nära hemma så att vi bara kan sticka in om och träna en 45 min. Dels för att barnen inte orkar träna mer och dels för att vi inte har mer tid. Så Jimmy började att leta lokaler i Lomma där vi bor. Han skrev till kommunen och dessutom cyklade han runt i industriområdet som finns här i Lomma och pratade och frågade om någon hade en hörna i en lokal som vi kunde hyra med högt till tak och dessutom balkar i taket som vi kunde rigga vår utrustning i. Till slut hittade vi Kjell som tyckte att detta lät ju spännande. Det är ju inte var dag en luftakrobat kommer förbi och frågar om han kan få hyra in sig för att flyga! Inte nog med att Kjell var snäll och lät oss hyra en bit av lokalen, där fanns dessutom redan en motor med en gigantisk krok där vi kunde hissa upp tyget. Så efter att ha städat, lagt ut presenning på det leriga betonggolvet, lånat en tjockmatta av Circkusbygningen i Köpenhamn och Kjell dessutom hjälpte oss med att sätta in en värmefläkt så att vi slapp frysa för mycket, så började vi vår träning mot TV och Talang 2020. Men också för framtida shower tillsammans!

Att träna med Hugo och Hannes är jätte kul, spännande, jobbig, frustrerande och underbart! Oftast går det super och att se dessa små lära sig så mycket på så kort tid och utmana sig själva är fantastiskt. Ibland när alla inte är på humör kan det bli lite mycket frustration och då måste jag och Jimmy påminna oss om att Hannes är 6 år och Hugo 9 år. Även om vi har massor som vi vill lära dem så måste det alltid finnas glädje och bus när vi tränar. Vi måste också påminna oss om att det är väldigt svårt och ibland riktigt läskigt att ”flyga”.

Jag och Jimmy har lärt oss mycket, bl.a. att allt hända när man jobbar med barn! Som vid ett tillfälle då vi skulle köra hela akten från början till slut med musik. Då kom inte Hannes på ”scen”  när det var hans tur. Nej, då hade han medan vi andra börjat framträdandet hittat ett snöre som hängde ner från en ställning och knutit fast sig själv i snöret. Ja nu kunde han inte komma loss. Det var bara att bryta och gapskratta!! Samtidigt gav Hugo lillebror några förmanande ord: -Hannes, du får inte knyta fast dig när det är TV, haha!!

Extra kul blev det när vi bjöd in kompisen Philip, mormor och morfar och farmor och farfar som vår lilla publik. Det gav oss alla en extra kick och vi såg hur stolta Hugo och Hannes var över det som vi gjorde. En fin belöning och morot att fortsätta! Därefter har vi även haft kusiner och vänner som kommit och tittat. hejat och supportat oss, tusen tack alla!

Ja tiden gick snabbt i höstas och nu närmade sig inspelning av Talang med stormsteg. Vi hade fått vår datum när vi skulle intaga scenen och för att verkligen ladda och peppa oss alla fyra satt vi och tittade på hela förra säsongen av Talang. Samtidigt ville jag och Jimmy tona ner tävlingsmomentet lite och berättade ofta för Hugo och Hannes att oavsett hur det går så har resan hit varit så kul och hur otroligt duktiga de är oavsett resultat. Vi försökte också förbereda dem på att juryn kunde säga bra men också negativa kommentarer, vi kanske skulle få rött kryss mitt i akten och hur vi då skulle hantera det? Vi ville verkligen att de skulle förstå att det är skillnad på prestation och person.

Samtidigt är barn barn, de älskar att tävla och de var sååå fascinerade över ”Golden buzzern”!  -Tänk mamma om vi får en sådan!! WOW!!!! Utbrast Hugo. Och Hannes kommentar:- Får man behålla guldet som regnar ner!!?? Haha, jag verkligen älskar deras perspektiv på allt!!

Ja vi försökte förbereda Hugo och Hannes på att allt kan hända och vi kanske inte ens kommer med i programmet men vår magkänsla sa att detta kunde också gå riktigt bra. Framför allt för att Hugo och Hannes gör akterna så äkta och de är verkligen bara sig själva på scen, autentiska,  sårbara och så fina. Så visst var vi alla både laddade och taggade när vi stod på centralen i Lund och hoppade på tåget till Stockholm, Älvsjömässan & Talang 2020!

Hur det gick vet de flesta nu. Tänk, vi fick Golden Buzzer!! Det hade vi nog knappt vågat att drömma om ens….vilken enorm glädje!!! Det har verkligen gett oss så mycket energi och motivation att lära oss mer och ta fram en helt ny akt till finalen! Hugo och Hannes har verkligen kämpat och nu är de riktigt taggade inför direktsändningen den 13 mars. Det ska bli jätte kul!

I nästa blogg berättar vi, utan att avslöja något inför finalen, hur träningen och förberedelserna går just nu……

Part 2: First appearance as “The Flying Family” in front of the audience

When we returned home last summer, after 5 months adventure, it was time for Hugos school to finish for the summer holidays. In this little ceremony  we got the chance to, for the first time, perform all four of us together in front of an audience . I was nervous in a new way. – How will Hugo and Hannes react when there is people watching? Up until now it had just been the four of us and grandma and grandpa watching. What response will we get from the audience? It felt nice to start with a small and local show.

As soon as the music started it got very quiet but already after the first trick we could hear the audience applauded.  Hugo and Hannes did a fantastic job and  could really tell that the enjoyed every minute! When the music fade-away we could feel and hear the  cheers from the audience and now we saw all the tear-filled eyes!  It was such a relief and joy!

To move so many people is absolutely magical! Hugo and Hannes were so proud afterwards and it meant a lot to me and Jimmy. We have been a little cautious before to include Hugo and Hannes in our dream, they may not at all want to do this and they have to make their own things in life. But at the same time we also want to give them the opportunity to learn what we have had the chance to learn and all the amazing experience we have had. Of course, it is a lot of exercise that is sometimes very fun but sometimes difficult and hard. Now I could see that Hugo and Hannes felt it was worth all the hard work.

But what will happen now? Both Hugo and Hannes wondered -When shall we perform together again !? Jimmy and I also felt that this was so amazing, we really want to do this again. But it is much easier to continue training if we have a performance and a goal to look forward to. Thats when Jimmy got  the idea with Sweden got Talent! Jimmy and I did this show 2008 and we remembered there were many kids performing!

This could perhaps be a fun goal to train for and grow with. We had no idea what an incredibly exciting journey and adventure that awaited us now!

Sweden got Talent  really made us start to practice ”for real” together. We just realized that there were some problems that need to be solved now that we were at home and both kids started school and to fit it in with all the other activities. The first and biggest problem: Where can we rig our silk and straps and start practicing? The second was When? Already the days and weeks are quite full so we realized that we need to find a place to practice that is close to home so that we could just train for a 45 min here and there.

So Jimmy started looking for a facility we could rent in Lomma where we live. He wrote to the municipality and he also bicycled around the industrial area that is here in Lomma and talked and asked if anyone had a corner in a room that we could rent with high ceilings and also beams in the roof where we could rig our equipment. We were lucky to find Kjell who thought this sounded exciting. After all, it’s not every day an aerial acrobat comes by.  Not only was Kjell kind and let us rent a piece of the room, there was also already a motor with a giant hook where we could rigg our silk.

So after cleaning the place, putting a carpet on the concrete floor where we could warm up, borrowing a crashmat from the Circusbuilding in Copenhagen and Kjell also helped us put in a heat fan so we didn’t have to freeze too much, we now could start our training towards  Sweden got Talent 2020!!

Working with Hugo and Hannes is really fun, exciting, hard work, sometimes frustrating and wonderful! To see these little ones learn so much in such a short time and challenge themselves is amazing. Sometimes when one of us is not in the mood it can be some frustrations  and then Jimmy and I have to remind ourselves that Hannes is 6 years and Hugo 9 years. Even though we know a lot that we want to teach them, there must be joy and a lot of playfulness when we rehearse. We must also remind ourselves that aerial work is very difficult and sometimes It can be really scary to ”fly”.

Working with Hugo and Hannes anything can really happen! For example one time when we did  the whole act from beginning to end with music. When it was time for Hannes to enter the stage hi did not come on. He had found a string hanging down and tied himself in it and now he could not come loose. We just stopped the music and started all laughing!! Hugo gave his little brother some important words: -Hannes, you must not tie yourself  when it is TV !!

During our rehearsal period we have invited family and friends as our little audience, which made us all do a little better job and we saw how proud Hugo and Hannes were over what we did and what they learned. A nice reward to keep going, thanks everyone for your support!

Time went by fast and now the audition shooting of Sweden Talent was approaching quickly. To get into the right mood and prepare our self we sat and watched the entire last season of Sweden got Talent. Jimmy and I wanted to tone down the competition a bit and we often told Hugo and Hannes that no matter how it goes, our journey  together so far has been so much fun and how incredible they are no matter how it goes. We also tried to prepare Hugo and Hannes that the jury can say good but also negative comments and maybe we would get a red cross in the middle of the act and how we could handle that? We really wanted them to understand that there is a difference in what we do and who we are.

At the same time, children are children, they love to compete and they were so fascinated by the ”Golden buzzer” -Mom, what if we get the Golden Buzzer WOW !!!!,  Hugo exclaimed! And Hannes comment: – If we get the Golden Buzzer, can I keep the gold that is raining down?? Haha, I really love their perspective on everything !!

Knowing that anything and everything can happen in the competition all four of us had a good  feeling  about our act. Especially because Hugo and Hannes make the acts so authentic and they are really just themselves on stage, vulnerable and so beautiful.  Really excited we jumped on the train to Stockholm, Älvsjömässan & Sweden got Talent 2020!

It could not have been a better show for us. And we got the Golden Buzzer!!! What a joy and totally amazing feeling, a dream that came true!!!

Now we are getting ready for the big finaly….

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top